Jordgubbs/punsch dessert

 

Snart har vi påsken framför oss! Varför inte servera denna läckra, men samtidigt enkla dessert som efterrätt på påskafton?

 

 *Ätbara dekorationer från SugarKitchen,
(rosa mjuka pärlor, gula strösselpärlor och pärlemofärgade stjärnor).
 

 

 

En fräsch och vuxen smak (till barnen kan man välja att marinera sockerkakan med t.ex. starkt blandad jordgubbssaft). Toppa med lite ätbara mjuka pärlor i en härlig vårfärg och servera i ett genomskinligt glas. Jordgubbsmoussen är verkligen ljuvlig och kommer bli en succé som avslut på påskmiddagen.

 

 

 

Punschmarinerad sockerkaka:

Ingredienser

Punsch

Valfri sockerkaka (i detta fall en tre lika tårtbotten, som blivit över) För detta recept var god se separat inlägg.

  1. Smula sönder sockerkakan i en bunke.
  2. Häll över några matskedar punsch (justera antalet matskedar efter mängden sockerkaka, blandningen skall bli fuktig men inte blöt)
  3. Blanda sockerkakan med punschen, fördela i botten på 8 genomskinliga vinglas.

 

 

Jordgubbsmousse:

Ingredienser för ca.8 personer

200 g frysta jordgubbar

1 dl florsocker

100 g färskost (jag brukar använda Philadelphiaost)

3 gelatinblad

2dl grädde

1 tsk vaniljsocker

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under 5-minuter.
  2. Tina de frysta jordgubbarna, mixa dem därefter i en blender eller matberedare till en puré.
  3. Koka upp purén och låt koka i 2 minuter (för att ta död på eventuella smittor, som kan finnas i frysta bär).
  4. Krama ur gelatinbladen något och blanda därefter ner dem i den varma purén. Obs! Se till att de smälter ordentligt för att undvika gelatinklumpar i den färdiga moussen. Låt därefter svalna, det fungerar utmärkt att ställa kastrullen i vattenbad.
  5. Vispa grädden i en bunke.
  6. Vispa samman florsocker, vaniljsocker och färskost med elvisp i en annan bunke.
  7. Blanda därefter ner den avsvalnade jordgubbspurén i färskostblandningen, med elvisp. Se till att allt blandas ordentligt.
  8. Vänd (inte rör) försiktigt ner grädden i jordgubbs/färskostblandningen med hjälp av en slickepott*. Se till att det blir blandat ordentligt ända ner till botten.

* Anledningen till att grädden inte skall röras, utan vändas ner är för att bibehålla så mycket luft som möjligt, så att moussen blir lätt och luftig.