Produkter som finns i bakvärlden

Inom bakvärlden finns det mängder med olika sorters produkter och det är inte lätt att veta vad alla ska användas till. Jag tänkte därför nämna lite olika användningsområden för vissa av dem. Alla av nedanstående produkter finns även att köpa från SugarKitchen, så tveka inte att boka in en visning med mig som oberoende konsulent/försäljare av SugarKitchens produkter.
 
CMC/TyloseTylose eller Tylo powder kan du göra egen gumpaste med, genom att tillsätta florsocker och äggvita.
   Om du tillsätter Tylose i marsipan eller sockerpasta blir massan mer elastisk och lämpar sig då bra till att göra tunna blomblad eller liknande som behöver torka fort och inte får gå sönder. Tillsätt 1 tesked till 250 gram sockerpasta eller marsipan.
   Med Tylose kan du även göra eget ätbart lim som kan användas till att sätta ihop delar av en dekoration eller till att fästa den på tårtan.  Blanda bara 1 kryddmått Tylose med 2 matskedar vatten. För ett lite lösare lim använder du mer vatten, förslagsvis ca. 1/2 dl. Låt därefter stå minst en timma innan du använder det.
 
 
Ätbart LimPetal Glue/ätbart lim används då du vill sätta ihop olika delar av en figur eller annan form av ätbar dekoration. Det kan även användas till att fästa dekorationer på en tårta. Om du vill fästa lite tyngre dekorationer på sidan av tårtan används med fördel istället hemgjord kristyr, som torkar snabbt och blir ganska hård.
 
 
Meri-White ÄggvitepulverÄggvitepulver används med fördel då du ska tillverka egen kristyr. Du tillsätter endast vatten och kan enklare få till lagom konsistens än om du använder färsk äggvita. Hållbarheten blir även längre med äggvitepulver än med färska ägg.
 
GlukosFlytande glukos/glykos används i flera olika bakverk och vid godistillverkning. Inom tårtvärlden är ett stort användningsområde då man tillverkar modelleringschoklad. En underbart god massa som kan användas på samma vis som sockerpasta eller marsipan. Att tänka på är att om den blir för varm under tiden man arbetar smälter den lite och kan bli lite för mjuk. Men stoppa då bara in den en stund i kylskåpet så återfår den sin konsistens. I ett tidigare inlägg finns recept på modelleringschoklad.
 
 
Tårtgelé / Piping gel Piping gel/ tårtgelé kan färgas med pastafärger och användas till att återskapa exempelvis vatten på en tårta. Supersnyggt!
 
 
PastafärgPastafärg är bättre än de karamellfärger som finns att köpa i vanliga mataffärer, då de inte påverkar konsistensen av det du färgar in. Den innehåller liten mängd vätska och blir därför inte rinnig.
   För att få en lösare konsistens om du väljer att måla med den kan den blandas ut med lite alkohol. Då alkohol dunstar fortare än vatten, blir marsipanen eller sockerpastan inte kletig av färgen.
 
 
 
Pulverfärger används för att torrborsta t.ex. blommor eller för att färga in sockerpasta, marsipan, choklad m.m. Dessa kan liksom pastafärgerna blandas med alkohol om du vill måla med dem.
 
 
 
Metallicfärgerna i pulverform används på samma sätt som vanliga pulverfärger, men lämpar sig inte för att färga in choklad.
HEM
SugarKitchen